Sıkça Sorulan Sorular
- Anasayfa
- Kurumsal
- Sıkça Sorulan Sorular
İmplant
Diş eksikliği yaşandıktan sonra doğal dişi taklit edebilecek en iyi alternatiftir. Doğal dişin alternatifi değildir, diş eksikliğinin alternatifidir.
İmplant tedavisi %95 ila %98 başarı oranına sahiptir.
Diş eksikliği yaşıyorsanız, sistemik bir hastalığınız yoksa, düzenli kullandığınız ilaçların bazısı implant tedavisini engellemiyorsa, sigara tüketiminiz çok fazla değilse, ileri seviyede diş eti hastalığı yaşamıyorsanız sizde implant yaptırabilirsiniz
Diş eksikliği sonrası oluşan boşluklar, beslenmenizi ve sosyal hayatınızı olumsuz etkiler. Doğru beslenebilmek ve özgüveni yüksek bir gülüş sahibi olmak için implant yaptırmalısınız.
Diş boşluğu olan bölgelerde kemik erimesi gözlenebilir. Özellikle implant uygulamasından sonra diş boşluğu olan bölgede kemik erimesi durur.
Alt çenede 2 ay üst çenede 3 ay kadardır
Evet. İmplantlar klinik şartlarında lokal anestezi altında kolaylıkla yapılabilir.
Daha önceleri implantların özellikleri ve uygulamada ki bazı eksiklikler sebebi ile implantlarda vücud kabul oranı düşüktü. Lakin günümüzde implantların kemik ile kaynama sorunları ciddi oranda azalmıştır.
Eski senelerde implant firmaları arasında kalite farkı vardı. Günümüzde implantlar arasındaki fark kapanmıştır. Türkiye içerisinde üretilen kaliteli yerli implantlar ya da yurtdışında üretilen kaliteli implantlar güvenle uygulanabilir. Unutulmamalıdır ki, her yabancı marka implant üst düzey kaliteli değildir.
Bu durum kişiden kişiye, vakadaki diş sayısına bağlı olarak değişiklik gösterir. Hiç dişi olmayan bir kişide 2 implant ile 6 implant arasında sayıda implant gerekebilir. İmplant sayısını anatomi ve beklentiler belirler.
İmplant uygulamalarında fiyat sadece implantların adet fiyatı üzerinden hesaplanmaz. Tedavi sırasında kullanılan bazı malzemeler ve implant üzerine uygulanacak protez de implant tedavi fiyatını arttıran ve ya azaltan diğer faktörlerdir.
Beyazlatma
Kliniğimizde kullanılan ürünler dünyada kendini ispatlamış firmaların beyazlatma ürünleridir. Bu sebeple diş beyazlatmanın dişler üzerinde kesinlikle zararlı bir etkisi yoktur.
Diş beyazlatma kalıcı bir uygulamadır. Diş beyazlatma sonrası 24 ay ve üzerinde beyazlık sağlanmış olur. Unutulmamalıdır ki, sigara, çay ve kahve tüketimi fazla olan bireylerde geri dönüş olabilir.
Ofis tipi ya da sizlerin evde uygulayacağınız beyazlatma sonuç olarak hiç farketmez. Aradaki tek fark ofis tipi beyazlatma 1 saatlik bir süreci alırken, ev tipi beyazlatma 7 gün ve üzerinde etki etmektedir. Bizim tavsiye ettiğimiz uygulama şekli ofis tipi beyazlatma ile ev tipi beyazlatmanın kombine uygulandığı durumlardır.
Diş beyazlatması sırasında ve sonrasında geçici hassasiyetler ortaya çıkabilir. En fazla 24 saat süren düşük seviyede hassasiyetler olabilir. Ayırca beyazlatmadan sonra 10 günlük süreç içerisinde boyar gıda ve içeceklerden uzak durmak gerekmektedir.
-Diş beyazlatmasında kullanılan beyazlatma ajanının kalitesi
-Bu konuda deneyimli bir uygulayıcının bulunması
-Kullanılan ajanın vakaya uygun olarak gerekli süre ve konsantrasyonda uygulanması.
Diş beyazlatma uygulaması pahalı bir tedavi değildir. Unutulmaması gereken çok ucuz ürünlerin kullanılarak yapılan diş beyazlatmaları sorunlara yol açabilir. Bunun için kaliteli beyazlatmaların tercih edildiği tedavi süreçlerini tercih ediniz. Hekiminize muhakkak kullandığı markayı sorunuz.
-Dişlerinizin renginden memnun değilseniz
-Dişlerinizin üzeri farklı bir tedavi materyali (Dolgu, porselen) ile kaplı değilse
-Dişlerinizde şekil bozuklukları yoksa diş beyazlatma size uygulanabilir.
Gülüş Tasarımı
Gülmeyi herkes sever ve rahat bir şekilde gülmek ister. Bazen bir diş eksikliği, bazen bir çapraşıklık, bazen bir çürük ya da kötü yapılmış protezler sebebi ile gülümsemekten çekinebilirsiniz. Yeni bir gülüş üretmek her zaman kolay değildir, bireyler bundan endişe duyar, hangi yöntem uygulanması gerektiği noktasında kafalar karışabilir. işte bu noktada bazı dijital yardımcı programlar yardımı ile önceden yüz şeklinize uygun olarak tasarım yapılabilmektedir.
1. Çekilen yüz fotoğraflarınız üzerinde,
2. yardımcı bir tasarım programı yardımı ile tasarım yapılarak,
3. sizin yüz formunuza ve beklentinize uygun dişlerin,
4. bilgisayar ortamında tasarlanmasıdır.
Böylece dişlerinizin üzerinde herhangi bir uygulama yapılmadan önce fotoğraflar üzerinde bitmesi planlanan diş formunu görmüş olursunuz. Bu birinci aşamadır.
Elbette. Sizin aklınızdan geçen formlarda ve özel beklentilerinize uygun olarak fotoğraflar üzerinde değişiklik yapılabilir. Böylelikle en son porselen bitiminde süprizler ile karşılaşılmamış olur.
Fotoğraflar üzerinde forma karar verildikten sonra çok basit bir uygulama ile belirlediğimiz formu ağız içerisine aktarabiliyoruz.
Fotoğraflar üzerinden seçtiğimiz formu dişleri kesmeden önce ağıza uyguladığımızda bu uygulama bize;
1. Karar verdiğimiz formun beklentimizi karşılayıp karşılamadığını görmüş oluruz.
2. Seçtiğimiz dişlerin boyundan ve genişliklerinden emin oluruz.
3. Hekim aşındıracağı diş miktarını önceden değerlendirmiş olur, böylelikle dişleri çok fazla kesmemiş olur.
Hekimi ile misafirimiz uygulanacak forma karar verdikten sonra dişler üzerinden aşındırma yapılır, ölçü alınır ve porselen üretimi başlanmış olur. Planlamada özen gösterildiğinde porselen bitimi daha kısa sürmektedir.